Marianne Vos Experience Center lijkt er te gaan komen

Foto: Team Jumbo-Visma
29 april 2023, 12:18
Verlopen

ALTENA - Er wordt al lang gesproken over een Marianne Vos museum of iets soortgelijks, maar eindelijk lijkt er schot te zitten in de realisatie van een dergelijk locatie.

Op vrijdag 12 mei zal tijdens het Marianne Vos Wielerfestival wethouder Shah Sheikkariem de locatie onthullen, waar het Marianne Vos Experience Center gevestigd zal worden. Hier zullen behalve het bezichtigen van de prijzen van de wielrenster uit Babyloniënbroek ook andere activiteiten te doen zijn. Esther Vroegh, voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival, lichtte vorige week in het radioprogramma A-FM Weekendsport al toe dat dit een interactieve plek voor kinderen moet gaan worden, waar ze onder meer leren over sporten, voeding en gezond oud worden. Dit centrum sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente Altena om Altena vitaal te krijgen en houden.

Mensen die zich eerder hebben ingezet voor de komst van het Marianne Vos Experience Center worden opgeroepen om zich te melden bij de organisatie van het wielerfestival.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl