Vereniging Tiny Altena zoekt bewoner(s) voor 11e tiny house

Foto: Aangeleverd
4 mei 2023, 09:40
Verlopen

ALTENA - Vanwege het vertrek van één van de leden, is vereniging Tiny Altena op zoek naar een persoon, stel of gezin dat ervan droomt om in een tiny house te wonen in de gemeente Altena.

Op dit moment wordt via de Crisis- en Herstelwet bij de Rijksoverheid een vergunning voor 11 tiny houses en een gemeenschappelijk gebouw aangevraagd. Het gaat om een locatie aan ‘Hoekje’ in Almkerk. De visie van Tiny Altena draait om de kernwoorden ‘duurzaam, ecologisch en sociaal’. Niet alleen de huisjes zijn zo duurzaam mogelijk gebouwd, ook op het gemeenschappelijke terrein is er aandacht voor ecologie. Denk aan een insect vriendelijke pluktuin, het zoveel mogelijk opvangen van regenwater en het gebruikmaken van loopeenden bij slakkenbestrijding in de moestuin.

De leden van de vereniging realiseren zelf een tiny house naar eigen ontwerp. Wel dienen de huisjes te voldoen aan de voorwaarden van de vereniging: zo is de grondoppervlakte van het tiny house niet groter dan 45m2 en heeft de buitenbekleding een natuurlijke uitstraling.

Meer dan klein wonen

De vereniging zoekt een huishouden dat zich kan vinden in de visie van de vereniging en past binnen de huidige groep. Sociaal en/of economische gebondenheid aan de gemeente Altena is een pré.

Mariska van der Zwaan, voorzitter Tiny Altena: “Het is belangrijk dat je niet alleen enthousiast bent over deze woonvorm maar ook wilt bijdragen aan een fijne groepsdynamiek, de gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten. Dit gaat niet alleen om tijd en energie, maar soms ook om financiële investeringen.”

Aanmelden

Leden onderschrijven de visie en het huishoudelijk reglement van vereniging Tiny Altena. Dit reglement en nog meer informatie over de vereniging, is te vinden op www.tinyaltena.nl. Geïnteresseerden in deze 11e plek worden van harte uitgenodigd om zich te melden via info@tinyaltena.nl. U ontvangt dan meer info over de aanmeldingsprocedure.

Over vereniging Tiny Altena

Vereniging Tiny Altena is in februari 2021 opgericht door een kerngroep van mensen met de woonwens om in een tiny house te wonen binnen een groene ‘community’. Deze mensen, allen economisch en/of sociaal gebonden aan Altena, klopten met deze wens aan bij de gemeente Altena. Vervolgens zijn ze door de gemeente aan elkaar gekoppeld. Daarop is de vereniging opgericht met als doel om een Tiny Village te realiseren binnen de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl