27.000 euro voor de Voedselbank Altena

Foto: Archief
17 mei 2023, 21:09
Verlopen

ALTENA - Een veiling van de Rotaryclub Altena heeft 27.000 euro opgeleverd voor de Voedselbank Altena.

De leden van de Rotaryclub hadden samen met hun relaties spullen gedoneerd voor de veiling: van antiek speelgoed, bijzondere whisky’s en schilderijen, tot aan een week vakantie op Curaçao. Bijzondere veilingstukken waren een bronzen kunstwerk van Jaap Hartman en een Feyenoordshirt dat voorzien was van de handtekeningen van de huidige kampioensselectie.

De Voedselbank kan het extra geld goed gebruiken. In twee jaar tijd zag deze het aantal klanten met vijftig procent toenemen. Zo’n 350 mensen worden in Altena geholpen met voedselhulp. Subsidies zijn niet meer voldoende om aan de stijgende vraag te voldoen. Mede daarom besloot de Rotaryclub Altena om de veiling te organiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl