Altena investeert in preventieaanpak: Opgroeien in een kansrijke omgeving

Foto: Archief
31 mei 2023, 19:52
Verlopen

ALTENA - Altena is één van de 36 gemeenten die investeert in een nieuwe preventieaanpak voor jongeren: Opgroeien in een kansrijke omgeving (OKO).

Een aanpak gericht op het voorkomen dat jongeren gaan drinken, roken of drugs gaan gebruiken. Daarvoor moet er een voor jongeren van 10 tot 18 jaar een positieve, gezonde en veilige leefomgeving worden gecreëerd. De aanpak is wetenschappelijk onderbouwd gebaseerd op een succesvolle werkwijze in IJsland, waar het middelengebruik onder jongeren flink is afgenomen. Het vraagt om samenwerking met en tussen lokale partijen. Daarom hield de gemeente vorige week een informatiebijeenkomst met lokale partners en medewerkers van de gemeente die met of voor de jongeren werken.

Voor Altena zijn er vier speerpunten vastgesteld gericht op het versterken van de bewustwording van ouders over alcoholgebruik, een betere afstemming tussen scholen, meer vrijetijdsactiviteiten voor jongeren die aansluiten bij hun behoefte en de ouders van jongeren samenbrengen en informeren vanuit een positieve insteek. De komende weken worden de speerpunten in werkgroepen verder uitgewerkt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl