Zorgen over EHBO-verenigingen in Altena

Foto: Pexels.com
5 juni 2023, 22:14
Verlopen

VEEN - EHBO Veen maakt zich zorgen om de EHBO verenigingen in de regio.

Veel verenigingen hebben het moeilijk. De leden verouderen, er is weinig aanwas van jongeren en financieel is het lastig om rond te komen. Zelf voorzag EHBO Veen deze problemen in 2022 en wist zij het tij te keren door met posters, demonstraties en social media de zichtbaarheid te vergroten. Ook gaf zij training aan vrijwilligers bij voetbalvereniging Achilles. Met al die acties wist zij het ledenaantal te laten groeien van 25 naar 36.

EHBO Veen wil andere EHBO-verenigingen die het moeilijk hebben helpen door hen te informeren over hun eigen ontwikkelingen. Maar volgens het bestuur moeten organisatoren van evenementen en de gemeente Altena overwegen om meer financiële ondersteuning te bieden, zoals hogere uurtarieven en subsidies, om zo de EHBO-verenigingen in Altena in stand te houden. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl