College is bezig met plan van aanpak overlast in Hank

Foto: Archief
7 juni 2023, 12:46
Verlopen

HANK - Na meerdere incidenten in Hank, waaronder pogingen tot brandstichting rondom de Campus en een inbraak bij Natuur- en Milieuvereniging VMB, is AltenaLokaal van mening dat er maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid in het dorp te waarborgen en de overlast aan te pakken.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie, heeft de fractie een aantal vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft in een reactie op de vragen bevestigd op de hoogte te zijn van de signalen van overlast op de genoemde locaties. Er is een overleg opgezet waaraan verschillende instanties hebben deelgenomen. De ernst van de situatie is besproken tijdens een gesprek tussen de burgemeester, de kernwethouder, betrokken bewoners, de directrice van de Bolderik en de politie. Er wordt in de aanpak van de overlast niet alleen gekeken naar opsporing en vervolging, maar ook naar de persoonlijke omstandigheden van de betrokken jongeren en hun gezinnen.

Aan inwoners van Hank wordt gevraagd om incidenten te blijven melden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl