Ouderen met boot urenlang vast in sluis

Foto: Archief
7 juni 2023, 12:42
Verlopen

ANDEL - Een groep van zo’n tweehonderd ouderen die met de Zonnebloem op pad waren, zaten maandagmiddag urenlang vast in de Wilhelminasluis bij Andel.

Het probleem was ontstaan doordat één van de sluisdeuren niet meer goed sloot, waardoor de sluis niet meer kon functioneren. De ouderen, die over het algemeen slecht ter been zijn, zaten al vast sinds 13.00 uur en pas rond 16.45 uur konden zij verder varen. De ouderen waren ‘s ochtends vertrokken vanuit Drimmelen voor een uitstapje naar de Biesbosch op een boot van het bedrijf Zilvermeeuw.

De oorzaak van de storing is vermoedelijk een stuk hout die tussen de sluisdeuren terecht is gekomen. Duikers hebben dit weten te verwijderen. De vastzittende ouderen wachtten geduldig af in de sluis, in afwachting van een oplossing.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl