Elektrisch autoladen in Altena kost €0,47 per kWh

Foto: Archief
10 juni 2023, 16:55
Verlopen

ALTENA - Het opladen van de elektrische auto kost in de gemeente Altena bij een laadpaal gemiddeld €0,47 per kWh. Dat bedrag ligt duidelijk hoger dan het landelijke gemiddelde van €0,41 per kWh.

Het scheelt flink in de portemonnee waar u in het land de auto oplaadt. De tarieven voor het autoladen liggen in Nederland ver uit elkaar, waarbij Altena aan de dure kant staat. Het goedkoopste laden kan in Overijssel, waar u gemiddeld maar €0,31 betaalt per kWh stroom. Ook in Zuid-Holland bent u met €0,33 en in Gelderland met €0,34 fors goedkoper uit. De duurste provincie om de auto op te laden bij een publiek laadpunt is Utrecht. Hier betaalt u per kWh gemiddeld zelfs €0,51. De duurste gemeente van Nederland is Terschelling met gemiddeld €0,60 per kWh. Thuis opladen kost, tot het prijsplafond, €0,40 per kWh. Boven het prijsplafond gaat het tarief van de leverancier gelden.

Het onderzoek naar laadpaaltarieven is uitgevoerd door Independer op basis van data van Eco-Movement. Snellaadpunten zijn niet opgenomen in het onderzoek.

Bron: Independer

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl