Zilver voor Rick Sonnema tijdens Open Lisboa 2023

Foto: Leo Sonnema
10 juni 2023, 13:59
Verlopen

LISSABON - Op zaterdag 3 juni 2023 stond in het Portugese Lissabon de Karate Open Lisboa 2023 op het programma. Wijk en Aalburger Rick Sonnema heeft daar het zilver gewonnen.

In de eerste ronde was Rick direct scherp, terwijl hij normaal als een diesel eerst even warm moet worden. Met een score van 23.0 haalde Rick een 1e plaats in de groep waardoor hij door mocht naar ronde 2. In ronde 2 haalde Sonnema een score van 23.5 wat hem een 2e plaats opleverde. Deze tweede plaats was voldoende voor een plaats in de semi finale groep. In de semi finale wist Sonnema zich goed te herpakken. Met een score van 23.9 werd hij eerste in de semi finale. Deze eerste plaats betekende een plek in de finale voor Rick.

In een sterke en spannende finale trok Sonnema helaas aan het kortste eind tegen zijn Portugese tegenstander. Met een score van 23.2 moest Rick genoegen nemen met een tweede plaats. Een mooie zilveren medaille op dit prestigieuze internationale toernooi.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl