Inwoners blijven zich verzetten tegen bouwplan Langestraat

Foto: Archief
12 juni 2023, 22:11
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Twee bewoners in Wijk en Aalburg blijven zich verzetten tegen een nieuwe woonwijk aan de Langestraat.

Volgens hen is één ontsluiting niet voldoende voor een wijk waar in fases negentig woningen worden gebouwd. Tijdens en na de bouw is de veiligheid van de bewoners van de straat niet gegarandeerd, stellen zij. Daarnaast willen ze vooraf garanties dat schade aan hun woningen wordt hersteld en duidelijkheid over wie aansprakelijk kan worden gesteld als er schade ontstaat. Ze noemen het plan dat er nu ligt een dictaat van de gemeente.

In een reactie stelt het college van B en W dat het plan er juist ligt door goede samenwerking en inbreng van omwonenden. Er is gekozen voor één ontsluiting omdat dat volgens verkeersdeskundigen passend en veilig is. Verder is het kruispunt Kortestraat – Polstraat – Langestraat aangepakt, zodat de weg overzichtelijker wordt voor al het verkeer tijdens én na de bouw. Ondertussen zeggen de twee bewoners het er niet bij te laten zitten. Wat zij dan gaan doen, is nog niet duidelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl