Electrische veren Riveer zijn klaar

Foto: Archief
19 juni 2023, 17:04
Verlopen

REGIO - De twee gloednieuwe elektrische veren voor veerdienst Riveer zijn klaar.

Komende week worden er nog proefvaarten gehouden en dan kunnen de pontjes officieel gedoopt worden. Traditiegetrouw zijn het vrouwen die de doophandeling verrichten en de wens voor een behouden vaart uitspreken. Dat zal ook ditmaal het geval zijn. Burgemeester Reine Melissant van Gorinchem en Thera van de Heuvel, coördinator van Pointje Steur, gaan de Gorinchem XII en de Altena 6 dopen.

De ontwikkeling van twee elektrische veerponten ging niet zonder slag of stoot. In 2016 werd er voor het eerst gesproken over de mogelijke bouw. Bij de eerste aanbesteding bleek de ontwikkeling een stuk duurder te zijn dan het beschikbare budget en behoorlijk ingewikkeld waardoor niemand eraan wilde beginnen. Zonder maximum bedrag ging de opdracht opnieuw de markt in en Holland Shipyards Group uit Hardinxveld-Giessendam kwam als beste uit de bus. De totale bouwkosten liggen rond de tien miljoen euro. Inclusief de bouw van nieuwe steigers en een oplaadstation.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl