Klezmerband Shu’al in Het Sleeuwijks Kerkje

Foto: Shu'al
19 juni 2023, 14:15
Verlopen

SLEEUWIJk - Dit jaar bestaat klezmerband Shu’al tien jaar. Om dat te vieren, heeft de band onlangs een cd uitgebracht en geeft de band de komende maanden een reeks intieme concerten in diverse Nederlandse concertzalen. Een van die zalen is Het Sleeuwijks Kerkje.

Speciaal voor dit concert heeft de band de mooiste instrumentale stukken uit zijn omvangrijke repertoire geselecteerd. Shu’al speelt klezmer: muziek met “nesjomme”. Voor Shu’al is klezmer de mooiste muziek die bestaat. Het is de soundtrack van het menselijk leven: alle hoogte- en dieptepunten komen voorbij. Klezmer kan groots, wild en feestelijk zijn. Maar klezmer kan ook klein, lieflijk en melancholisch zijn. Het is muziek vol contrasten, die geen moment verveelt. Met zijn bijzondere akoestische bezetting, bestaande uit klarinet, piano/accordeon, hoorn en djembé/percussie, is dit ensemble enig in zijn soort.

Het concert is op zaterdag 24 juni om 20.15 uur aanvang. De inloop is vanaf 19.45 uur. De locatie is Het Sleeuwijks Kerkje aan het Kerkeinde 31 te Sleeuwijk. Tickets kosten €15,- exclusief servicekosten en zijn te bestellen via www.shu.al/sleeuwijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl