Nieuwe fietsexcursie in de Noordwaard

Foto: Staatsbosbeheer
19 juni 2023, 14:29
Verlopen

WERKENDAM - Bezoekers van de Biesbosch en het Biesboschmuseumeiland kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een nieuwe fietsexcursie onder leiding van een Noordwaard expert.

De Noordwaard werd in 2015 door Rijkswaterstaat ontwikkeld in het kader van het grotere Ruimte voor de Rivieren project waarbij letterlijk meer ruimte moest komen voor rivierwater bij hoge waterstanden. Sinds januari 2022 wordt het gebied beheerd door Staatsbosbeheer. Hoofdprioriteit van de Noordwaard is waterveiligheid.

Gedurende de zomermaanden biedt Staatsbosbeheer een beperkt aantal fietsexcursies in de Noordwaard aan onder leiding van een Noordwaard expert. De excursie start met een presentatie van 20 minuten in de filmzaal van het Biesboschmuseum. Daarna volgt een twee uur durende fietstocht door het gebied. Onderweg vertelt de Staatsbosbeheer gids allerlei informatie waardoor bezoekers dit bijzondere gebied nog beter leren waarderen. Interesse? Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/fietsnoordwaard.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl