Bezwaar tegen bouw wooncomplex in de Kerkstraat in Werkendam

Foto: Archief
21 juni 2023, 21:22
Verlopen

WERKENDAM - Een bewoner in Werkendam heeft bezwaar tegen de bouw een wooncomplex met zes appartementen in de Kerkstraat, op de plek waar nu nog een gesloten reisbureau staat.

De buurman van het beoogde complex stapte naar de rechter. De zaak diende afgelopen maandag. De bezwaarmaker was vermoedelijk om gezondheidsredenen niet op de zitting, maar de rechter besprak zijn bezwaren met de gemeente en de initiatiefnemer van het wooncomplex. Zo stelde hij eerder dat een deel van het pand komt op een gebied waar niet zo hoog gebouwd mag worden als nu wordt toegestaan. Maar Altena en de initiatiefnemer spreken dit tegen. Ook de rechter had geen aanwijzingen te hebben dat het anders zit. Verder worden voor het plan twaalf parkeerplekken aangebracht, twee per appartement. De buurman stelde dat die slecht bereikbaar zijn. De gemeente en initiatiefnemer spreken dat tegen.

De rechter doet over tien weken uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl