Intensievere samenwerking tussen gemeenten op gebied van afval

Foto: Archief
22 juni 2023, 20:03
Verlopen

ALTENA - De gemeenten Altena, Alphen-Chaam, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk en Oosterhout gaan intensiever samenwerken op het gebied van afval.

Zo kunnen zij kennis bundelen en samen bijdragen aan de VANG-doelstellingen en een circulaire economie. Het kabinet wil in 2030 nog maar de helft van de grondstoffen gebruiken die we nu gebruiken. In 2050 moeten we een volledig circulaire economie hebben. Gemeenten staan dus allemaal voor dezelfde opgave: bijdragen aan de VANG-doelstellingen: Van Afval Naar Grondstof en een circulaire economie. De VANG-doelstellingen zijn gericht op het verminderen van de hoeveelheid restafval van huishoudens en het scheiden van zoveel mogelijk recyclebare grondstoffen. In een circulaire economie gaan we efficiënter en zorgvuldiger om met grondstoffen, materialen en producten. Daardoor zijn we minder afhankelijk van de winning en productie van nieuwe grondstoffen en materialen.

De gemeenten in de regio gaan dus intensiever samenwerken op het gebied van afval. Het gaat daarbij niet alleen om de afvalinzameling, maar ook om afvalverwerking en sorteren, circulair ondernemerschap, inkoop, automatisering en voorlichting en handhaving.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl