Uitbreiding opvanglocatie aan de Merwestraat/Lijnbaan in Werkendam

Foto: Archief
22 juni 2023, 20:22
Verlopen

WERKENDAM - Al ruim een jaar vangt gemeente Altena Oekraïense vluchtelingen op in het pand van Bazalt wonen aan de Merwestraat/Lijnbaan in Werkendam.

Om voorbereid te zijn op een hogere instroom van Oekraïners breidt de gemeente de opvanglocatie aan de Merwestraat/Lijnbaan uit voor circa 40 mensen uit Oekraïne. Op dit moment verblijven er zo’n 60 Oekraïense vluchtelingen in de helft van het gebouw van Bazalt Wonen. Onlangs is gemeente Altena met hen overeengekomen om ook de rest van het pand te huren voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Na een korte verbouwing die medio augustus start, kunnen er dan nog maximaal 40 extra Oekraïners opgevangen worden.

De opvang van Oekraïense vluchtelingen op deze locatie gaat goed. Er zijn geen meldingen of klachten van overlast vanuit omwonenden en/of ondernemers. De kinderen/jongeren gaan overdag naar de taalklas/school en zo’n 85% van de volwassenen die de gelegenheid hebben zijn aan het werk. Op de locatie is 24 uur per dag toezicht in de vorm van beheer en beveiliging. Dit blijft ook zo in de nieuwe situatie. Daarnaast kan er in Werkendam een beroep worden gedaan op de vele vrijwilligers die beschikbaar zijn voor hand en spandiensten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl