Adrie en Gerrit Romijn finishen bij de Elfstedentriathlon

Foto: Pexels.com
25 juni 2023, 16:57
Verlopen

ALMKERK - Adrie en Gerrit Romijn uit Almkerk hebben zondag samen met Maarten van der Weijden de Elfstedentriathlon volbracht.

De 73-jarige Adrie Romijn wandelde de 200 kilometer mee in het kielzog van Van der Weijden. Vrijdag volbracht de 76-jarige Gerrit Romijn al de 200 kilometer lange fietstocht. Het sportieve echtpaar uit Almkerk besloot Van der Weijden te helpen bij zijn missie nadat ze met hem ontmoette tijdens de langeafstandstocht Bossche 100. Gerrit haakte donderdagochtend aan om de Elfstedentocht fietsend af te leggen. De fietstocht zou aanvankelijk woensdagochtend starten, maar vanwege onder meer de weersomstandigheden moest van het schema worden afgeweken. Zondag rond 9:00 finishte Adrie met de loopgroep achter Van der Weijden in Leeuwarden.

Op het moment is ruim 3,7 miljoen euro opgehaald met de actie voor kankeronderzoek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl