Adviezen van Ecologische Autoriteit over verbeteren natuur in Biesbosch

Foto: Archief
28 juni 2023, 23:11
Verlopen

REGIO - In de Biesbosch gaat het momenteel niet goed met twaalf van de 44 soorten op de lijst van natuurdoelen.

Dat blijkt uit onderzoek van Arcadis in opdracht van de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. De Ecologische Autoriteit komt nu aan de hand van deze natuurdoelanalyse met adviezen om de natuur in de Biesbosch te verbeteren. Zo zou het gebied uitgebreid moeten worden richting het oosten. Veel flora en fauna op de doellijst hebben juist aan de oostkant een plek gevonden. Uitbreiding kan er voor zorgen dat zij zich hier beter kunnen handhaven.

Ander verbeterpunt is het verschil tussen eb en vloed te vergroten. Dat is nu niet genoeg om vochtige bossen langs de oevers te creëren of in stand te houden. Tot slot is het advies om de recreatiedruk op de Biesbosch te verminderen. Niet door het gebied helemaal af te sluiten, maar bijvoorbeeld met het inrichten van recreatieve gebieden aan de randen van de Biesbosch. Dat is volgens de Ecologische Autoriteit een effectief middel om de rust in de groene kern te bewaren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl