Bouwlinie en Tankens stopen met woningbouwproject Hoge Maasdijk

Foto: Archief
28 juni 2023, 23:21
Verlopen

WOUDRICHEM - Bouwlinie en Tankens hebben besloten te stoppen met het woningbouwproject aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem.

Nadat de Raad van State op 23 juni 2021 een eerder plan voor de Hoge Maasdijk had afgewezen, hebben de gemeente Altena en de provincie Noord Brabant een varianten-studie laten uitvoeren naar een aangepast woningbouwplan. Deze studie is op 6 december 2022 in de gemeenteraad gepresenteerd en kreeg steun. In de eerste maanden van dit jaar hebben de partijen met Rijkswaterstaat en het Waterschap overlegd. Rijkswaterstaat kondigde aan dat er nieuw beleid omtrent bouwen in de uiterwaarden in ontwikkeling is. Deze nieuwe informatie leidde bij de ontwikkelaars tot het inzicht dat het woningbouwplan moet worden aangepast en daardoor drastisch aan kwaliteit zal inboeten. Dat maakt het plan niet meer haalbaar.

Op 15 juni jongstleden hebben Bouwlinie en Tankens het stoppen van het woningbouwplan met de gemeente Altena besproken. De partijen spraken af samen naar de toekomst van de locatie aan de Hoge Maasdijk te kijken en op korte termijn verschillende scenario’s te verkennen

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl