Twee nieuwe elektrische veerboten van Riveer

Foto: Ingrid Bot
29 juni 2023, 22:18
Verlopen

REGIO - Woensdagmiddag 28 juni vond op scheepswerf Holland Shipyards een feestelijke doopceremonie plaats voor de twee nieuwe elektrische veerboten van Gemeente Gorinchem en Gemeente Altena.

De Gorinchem XII werd gedoopt door burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem, terwijl gemeente Altena de Altena VI liet dopen door Thera van den Heuvel, vrijwilliger van één van de recreatieve pontjes in Altena. Tal van gasten die betrokken waren bij de samenwerking en ontwikkeling van deze innovatieve schepen waren getuige van deze mijlpaal.

De gemeente Altena, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem hechten een groot belang aan de voortzetting en toekomstbestendig houden van de veerdienst. Wethouder Tanis van de gemeente Altena: “De veerboten zijn enorm belangrijk voor de bereikbaarheid. Veel inwoners maken er dagelijks gebruik van en het belang van de veerverbinding wordt tijdens de verbreding van de A27 alleen maar groter. Om de gemeentes bereikbaar te houden, stimuleren we om de auto meer te laten staan en een ander vervoersmiddel te kiezen. De veren zijn een belangrijk alternatief.”

De nieuwe veerboten worden deze zomer in de dienstregeling opgenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl