Plan voor 12 vrijstaande woningen in Drongelen

Foto: Archief
4 juli 2023, 20:41
Verlopen

DRONGELEN - Als het plan doorgaat, krijgt Drongelen er twaalf vrijstaande woningen bij en dat voor een dorp met slechts 400 inwoners.

De bouw betekent ook dat de noordoostelijke entree van het dorp er geheel anders uit komt te zien. Een vroegere, inmiddels gerooide boomgaard maakt plaats voor een woonwijkje. Voordat gebouwd kan worden, moet nog wel het bestemmingsplan aangepast worden. Tot en met 10 augustus kan het worden ingezien bij de gemeente Altena.

Het plan voor het nieuwe woonwijkje loopt al een tijdje. Twee jaar geleden bracht de gemeente een voorontwerp van het bestemmingsplan naar buiten. Daarop zijn verschillende reacties gekomen. Ter hoogte van de Achterstraat komt een nieuwe, doodlopende straat met een keerlus. In Drongelen is men blij dat er weer gebouwd gaat worden, maar heeft ook nog enkele vragen. Deze zijn aangekaart bij de gemeente.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl