Gemeenteraad akkoord met uitbreiding gemeentehuis in Almkerk

Foto: Archief
5 juli 2023, 21:02
Verlopen

ALMKERK - De gemeenteraad gaat akkoord met de uitbreiding van het gemeentehuis in Almkerk.

De raad volgt hiermee het voorstel van het college. Gezien de discussie van de afgelopen maanden komt dat niet als een verrassing. Op initiatief van Progressief Altena en AltenaLokaal werd aan het besluit wel de voorwaarde verbonden dat het college ervoor moet zorgen dat de zichtbaarheid en de dienstverlening flink worden vergroot. Dat kan door gebruik te maken van de maatschappelijke accommodaties, zoals dorpshuizen, voor flexibele werkplekken, maar ook door bijvoorbeeld de bibliotheek, verzorgingshuizen en verenigingen erbij te betrekken. De Vrije Volkspartij Altena (VVA) vond als enige partij dat de onderbouwing van de noodzakelijke uitbreiding onvoldoende is en stemde daarom tegen. Het voorstel van VVA om een onafhankelijk bureau te laten onderzoeken hoe groot de organisatie moet zijn om de taken goed uit te voeren, kreeg geen bijval.

Voor het verder uitwerken van een plan voor de uitbreiding van het gemeentehuis wordt 650.000 euro uitgetrokken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl