Pensioen voor ‘beste appelschilster ter wereld’

Foto: Archief
5 juli 2023, 21:10
Verlopen

SLEEUWIJK - ‘De beste appelschilster ter wereld’ ging dinsdag met pensioen.

Het gaat om de 86-jarige Rika Scherff, vrijwilligster bij lunchroom ‘n Tikkie Anders in Sleeuwijk. Rika begon er op haar vijfenzeventigste. Ze was ze er vanaf het eerste uur bij, de opening van de lunchroom werd gehouden op haar verjaardag. In de afgelopen negen jaar zat ze iedere dinsdag, voorheen zelfs nog een dag extra, stipt om 08.00 uur klaar om opgehaald te worden en aan het werk te gaan. Eerst in de lunchroom, daarna in cadeauwinkel: ‘n Tikkie Verderop. Duizenden appels gingen de afgelopen jaren door haar handen, bestemd voor de appeltaarten. Vorig jaar telde de lunchroom dat het er 2.437 waren.

Maar afgelopen dinsdag kwamen er geen geschilde appels meer uit Rika’s handen. Geëmotioneerd zat ze op haar stoel die voor de speciale gelegenheid versierd was met roze ballonnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl