Schippers Pontje Steur gaan bijhouden hoe vaak personen niet contant kunnen betalen

Foto: Archief
5 juli 2023, 21:12
Verlopen

WERKENDAM - De schippers van Pontje Steur gaan deze zomer bijhouden hoe vaak het voorkomt dat iemand geen contant geld bij zich heeft.

Ook gaat de gemeente Altena opnieuw bekijken of er toch een mobiel pinapparaat aan boord kan komen. Het CDA in Altena uitte onlangs kritiek, omdat ze het niet van deze tijd vindt dat alleen met cash kan worden betaald en niet met de pinpas. De gemeente heeft vorig jaar al digitale betalingsmogelijkheden onderzocht. Omdat bleek dat er 80 cent per transactie aan kosten moet worden afdragen, is dit toen niet ingevoerd. Een kaartje voor een overtocht kost nu 1 euro per persoon.

Volgens de gemeente nemen de pontschippers wie geen contant geld heeft, toch mee. Vaak betalen zij het op een later moment alsnog of schieten andere passanten het bedrag voor. In een enkel geval wordt de toerist onbetaald overgezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl