Fiets- en/of wandelrondje Hank komt er niet

Foto: Archief
6 juli 2023, 20:06
Verlopen

HANK - Op 21 december 2021 is door de gemeenteraad een motie aangenomen waarmee het college wordt gevraagd om te zoeken naar mogelijkheden voor een fiets- en/of wandelrondje in Hank.

De bedoeling was om een logische verbinding te zoeken met het dorp Hank aan het einde van het geplande fietspad langs de Nathalsweg en het idee mee te nemen van een brug over de Postsloot naar de Visserskade in Hank. Hierdoor kan een fiets/wandelrondje ontstaan van de Nathalsweg richting de Visserskade, met als middelpunt het kleine rondje Jannezandsebrug en ‘Het Sluiske’. In het derde kwartaal van 2022 is het college gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van het fiets/wandelrondje. Dit heeft tot het inzicht geleid dat dit rondje niet realiseerbaar is. Eind 2022 zijn de grondeigenaren en gebruikers binnen het plangebied geïnformeerd over het proces om te komen tot het fietspad.

Diverse belanghebbenden hebben aangegeven geen medewerking te willen of kunnen verlenen aan de realisatie van het rondje, waardoor de plannen zijn gestrand.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl