SGP Altena verzoekt college om voorzieningen haven Werkendam op peil te houden

Foto: Archief
7 juli 2023, 19:42
Verlopen

WERKENDAM - Raadslid Corné van Gammeren van SGP Altena verzoekt het college om de voorzieningen in de haven van Werkendam op peil te houden.

Een tweetal moties over de haven stonden op de agenda voor de raadsvergadering van afgelopen dinsdag. Beide moties werden aangenomen. Sinds 1 januari 2023 hanteert de gemeente Altena een nieuwe wijze van tariefstelling voor de schepen die aanmeren. Uit eigen onderzoek van de SGP Altena is gebleken dat vooral de kleinere schepen met minder diepgang hier de dupe van worden. SGP Altena concludeert dat schippers met kleinere schepen ruim 60% meer betalen dan in 2022.

Ook de stroomvoorziening voor schepen is ver onder de maat in de haven, aldus de SGP. Als een schip bijvoorbeeld buiten kantooruren aanmeert, moet de schipper met een handvol munten naar een stroomkast om hier stroom te kopen. Met een tarief van €0,80 per kWh kan de schipper hier constant geld in blijven gooien. De SGP vind deze voorziening niet van deze tijd en verzoekt het college om hier dringend een passende oplossing voor aan te dragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl