Op de houten fiets naar Breda en Diest

Foto: Henk van Noorloos
9 juli 2023, 20:12
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Henk van Noorloos gaat fietsend zijn pensioen in.

Precies 60 jaar geleden sloten de Oranjesteden Dillenburg(DE), Orange(FR), Diest (BE), en Breda(NL) een vriendschapsverdrag waarmee de Unie van Oranjesteden tot stand kwam. Daarnaast begint na de zomervakantie het jubileumjaar ‘75 jaar Willem van Oranje College’. Bijzondere feiten die vragen om een bijzondere actie; op de houten fiets naar Breda en Diest. In 1996 werd er bij de fusie van ‘Het Willem’ uit Waalwijk met De Maasstreek uit Wijk en Aalburg al een sponsorloop gehouden van Dillenburg naar Aalburg en Waalwijk. In 2005 zelfs een tocht van 1262 km van Orange naar huis. Nu kan dus de cirkel worden rondgemaakt met een sponsortocht naar de overgebleven steden Diest en Breda. Een jubileumtocht voor zowel de Oranjesteden, het ‘Willem van Oranje College’ als (mede)organisator van alle tochten, docent Henk van Noorloos die na 44 jaar voor de klas op Het Willem hiermee letterlijk zijn pensioen in wil fietsten.

De houten fiets wordt momenteel op school in Wijk en Aalburg gemaakt door sectie Bouwen Wonen en Interieur. Ook zijn er speciale jubileumschildjes ontworpen. Aan het einde van de 100 kilometer lange houten fietstocht worden er in Diest vier stuks overhandigd met de vraag er drie van te verzenden naar de andere drie oranjesteden om het 60-jarig vriendschapsverdrag te bevestigen. Daarna vervolgt de houten fiets zijn tocht naar Breda waar dezelfde vraag wordt gesteld.

De houten fiets wordt gepresenteerd tijdens het afscheid van Henk van Noorloos op het ‘Willem van Oranje College’, donderdagmiddag 13 juli om 15.00 uur in de aula, waarna Henk fietsend zijn pensioen in hoopt te gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl