Vanaf 8 augustus alleen digitaal betalen bij Riveer

Foto: Archief
13 juli 2023, 18:05
Verlopen

REGIO - Vanaf 8 augustus kan alleen nog digitaal worden betaald voor een overtocht met een veerpont van Riveer.

Voordat de reiziger aan boord komt, dient een kaartje gekocht te zijn via de website of de Riveer-app. Door het nieuwe digitale betalingssysteem kunnen reizigers niet langer meer op de veerponten zelf een kaartje kopen en is pinnen bij de kaartverkoper straks ook verleden tijd. Digitaal betalen geldt vanaf 8 augustus voor alle soorten vervoersbewijzen: losse kaartjes, dag- en voordeelkaarten en abonnementen. Het systeem werkt met een QR-code op de kade of via de website van Riveer. Riveer beheert de veerponten op de vaarroutes: Aalst-Veen, Brakel-Herwijnen, Gorinchem-Woudrichem, Gorinchem-Sleeuwijk, Gorinchem-Werkendam-Hardinxveld, Slot Loevestein-Fort Vuren.

Zowel AltenaLokaal, CDA Altena als Progressief Altena hebben schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de aankondiging van Riveer. Ze maken zich met name zorgen hoe de toegankelijkheid behouden blijft voor mensen zonder digitale mogelijkheden en welke oplossingen er worden geboden voor mogelijke problemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl