Kindpakket voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar

Foto: Gemeente Altena
16 juli 2023, 11:56
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena wil graag dat alle kinderen in Altena mee kunnen doen. Daarom is er het kindpakket voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar.

Een op de dertien kinderen groeit op in een gezin met weinig geld. Zij kunnen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Ook in Altena komt armoede voor. Gemeente Altena wil graag dat alle kinderen in Altena mee kunnen doen. Aan sport, scouting of muziekles. Dat ze een fiets hebben om naar de middelbare school te fietsen of andere dingen, die voor ieder kind belangrijk zijn. Gemeente Altena vergoedt (een deel van) deze kosten in overleg met Stichting Leergeld West Brabant Oost.

Ouders of verzorgers kunnen een beroep doen op Leergeld als zij bepaalde activiteiten van hun kinderen niet kunnen betalen. Men kijkt naar uw persoonlijke financiële situatie als u een aanvraag doet. Kijk voor de mogelijkheden en het aanvraagformulier op www.gemeentealtena.nl/kindpakket of www.kindpakket.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl