Schuldhulpmaatjes ook actie in gemeente Altena

Foto: Stichting Hulp met elkaar Altena
18 juli 2023, 22:34
Verlopen

ALTENA - SchuldHulpMaatje Nederland werd in 2010 opgericht vanuit de landelijke kerken en is inmiddels actief in ruim 150 Nederlandse gemeenten.

In 2022 kregen bijna 10.000 mensen in Nederland hulp van een gecertificeerd schuldhulpmaatje. Eind vorig jaar werd ook in Altena zo’n stichting opgericht en inmiddels zijn er, uit diverse kernen, acht mensen opgeleid. Schuldhulpmaatjes geven praktische hulp bij financiële zorgen. Mensen die toch al krap zaten, worden nu extra hard getroffen door de dure boodschappen en de hoge energierekening.

Maar ook door ziekte, een sterfgeval, scheiding of baanverlies kan een persoon plotseling in de problemen komen. Na een uitgebreide training kijken schuldhulpmaatjes heel praktisch met de persoon mee. Meer informatie over de schuldhulpmaatjes is te vinden op de algemene website www.schuldhulpmaatje.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl