Voedselbank Altena verhuist naar voormalige pand van kringloopwinkel Malle Pietje

Foto: Archief
21 juli 2023, 17:41
Verlopen

SLEEUWIJK - De Voedselbank Altena verhuist in het najaar naar het voormalige pand van kringloopwinkel Malle Pietje aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. De Voedselbank is nu gevestigd aan 't Zand in Sleeuwijk, maar de huur op dit adres is opgezegd.

De Kringloopwinkel zetelt al weer enige tijd in Dussen, het pand aan de Rijksstraatweg staat nu leeg. Het bestuur van de Voedselbank Altena had bij de gemeente Altena gevraagd om een verhoging van de subsidiebijdrage. Die is nu 15.000 euro per jaar, voor huur en energiekosten. Het bestuur wilde dit jaar 24.000 euro en 30.000 euro in 2024 en de jaren erna.

Het college heeft op dit verzoek gereageerd met het besluit om dit jaar de gevraagde 24.000 euro subsidie te verlenen. Voor de jaren erna zal het subsidiebedrag worden vastgesteld op basis van de huur en de werkelijke energiekosten. Voor de verhuiskosten en de kosten van de inrichting van het nieuwe pand vroeg de Voedselbank 50.000 euro. Hiervoor heeft het college een subsidiebedrag van 30.000 euro toegekend, onder bepaalde voorwaarden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl