Altena beslist over tarieven voor veerpontovertochten over Bergsche Maas

Foto: Sander van Strien
26 juli 2023, 10:14
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena staat voor de taak om te beslissen over de tarieven voor veerpontovertochten van de Bergsche Maasveren voor haar inwoners.

De wens van Altena is om haar inwoners gratis of tegen minimale kosten te laten oversteken. De Stichting Bergsche Maasveren, verantwoordelijk voor de pontjes, eist dat de gemeente het ontbrekende bedrag bijdraagt als zij ervoor kiezen om de tarieven te verlagen. Vanaf oktober zal de stichting een vergoeding vragen voor overtochten van auto’s, vrachtwagens en motors. Echter, fietsers, voetgangers en landbouwvoertuigen blijven wel gratis gebruikmaken van de veerdiensten.

De gemeenteraden van Waalwijk, Heusden en Zaltbommel hebben al ingestemd met de tariefheffing, maar in Altena wordt nog gestreefd naar gratis of goedkope overtochten voor alle inwoners. De Stichting start binnenkort de communicatie over het nieuwe betalingssysteem met informatie op LED-schermen op de veerponten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl