College reageert opnieuw op kritische vragen van VVD Altena

Foto: Pixabay
26 juli 2023, 10:20
Verlopen

WOUDRICHEM - Het college van Altena heeft opnieuw gereageerd op kritische vragen van VVD Altena over de reconstructie van de Jan Spieringweg in Woudrichem.

De VVD uitte in maart zorgen over de veiligheid van de vernieuwde weg en de duur van de werkzaamheden. Het college legt nu uit dat de vertraging door vorst ontstond, waardoor het werk niet voor de kerstvakantie kon worden afgerond. Wat betreft de veiligheid van de weg stelt het college dat de weg pas werd geopend toen deze als veilig werd beschouwd.

Er hebben echter al drie ongevallen plaatsgevonden, dus het college blijft de situatie monitoren en zal indien nodig aanvullende maatregelen nemen. Ook wordt na de zomervakantie een verkeersmeting uitgevoerd op De Roef om het gedrag van automobilisten te beoordelen. De gemeente overweegt veilige fietsverbindingen tussen Woudrichem en omliggende gebieden te faciliteren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl