KNRM: ‘Het is een misverstand dat wij ook helpen bij reparaties’

Foto: Archief
26 juli 2023, 10:27
Verlopen

REGIO - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, KNRM, moet in de Biesbosch het vaakst uitrukken voor motorproblemen, boten de vastlopen in ondiep water door onervarenheid en voor schippers die moeite hebben met het getij of hun navigatie.

Zaken die met een goede voorbereiding voorkomen kunnen worden, aldus vrijwilligers van de KNRM. Vooral in het voorjaar als de meeste boten een paar maanden in de stalling hebben gelegen, spelen motorproblemen op. Eenmaal op het water kunnen die al snel tot noodsituaties leiden. Goed onderhoud van de motor, waarbij ook de filters worden vervangen, kan al veel van dat soort situaties voorkomen.

Verder ziet de KNRM in de Biesbosch vaak dat boten een lege accu hebben door koelkasten en radio’s die zijn aangesloten als de motor niet draait. Vraag in dat geval even of een andere boot u kan terugslepen naar de jachthaven zodat de vrijwilligers van de KNRM niet in actie hoeven komen. Het is een misverstand dat zij ook helpen bij reparaties.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl