Op de houten fiets naar Breda en Diest

Foto: Facebookpagina Henk van Noorloos
26 juli 2023, 10:12
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Precies 60 jaar geleden sloten de Oranjesteden Dillenburg in Duitsland, Orange in Frankrijk, Diest in België en Breda een vriendschapsverdrag waarmee de Unie van Oranjesteden tot stand kwam. Bijzondere feiten die vragen om een bijzondere actie: op de houten fiets naar Breda en Diest.

Henk van Noorloos, een voormalige docent van het Willem van Oranje College, neemt afscheid met een bijzondere actie. Hij fietst op een zelfgemaakte houten fiets van Andel naar Diest in België en vervolgens terug naar Breda. Het idee voor de houten fiets ontstond toen de school een professionele CNC-frees aanschafte.

Van Noorloos en collega’s fabriceerden het houten frame met de freesmachine en kregen hulp van fietsentechnicus Anton Wiegers uit Dussen voor de overige fietsonderdelen. Onderweg zal hij vier jubileumschildjes overhandigen aan de steden Diest en Breda om het zestigjarige vriendschapsverdrag tussen deze steden te vieren. De opbrengst van de verkoop van de houten fiets gaat naar Edukans, dat zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl