Petitie voor veiliger fietspad en behoud bomen Bergsche Maasdijk

Foto: Pixabay
26 juli 2023, 10:18
Verlopen

ALTENA - Bewoners van dorpen langs de Bergsche Maasdijk tussen Well en Wijk en Aalburg zijn bezorgd over het opknapplan van de provincie Gelderland voor de N831.

De voorgestelde maatregelen omvatten het kappen van alle bomen, het vervangen van asfalt en het verbeteren van verkeersdrempels. Fietsers zouden op de rijbaan moeten blijven, wat tot gevaarlijke situaties leidt.

Bijna 2000 handtekeningen zijn verzameld onder de petitie van het Comité Bergsche Maasdijk Veilig, waarin bewoners pleiten voor behoud van de monumentale bomen en de aanleg van een vrijliggend fietspad. De provincie wil echter geen fietspad aanleggen vanwege de vermeende lage fietsersaantallen, terwijl bewoners geloven dat meer mensen de dijk zouden gebruiken als het veiliger was.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl