Proefgebied Altena van Europese Interreg-project Partridge leidt tot beoogd herstel

Foto: Archief
26 juli 2023, 10:40
Verlopen

UPPEL - Het proefgebied in Altena van het Europese Interreg-project Partridge heeft inderdaad tot de beoogde herstel en toename van de biodiversiteit geleid.

In de polder noordelijk van de Omloop onder Uppel is sinds de start in 2017 gewerkt aan betere leefomstandigheden voor de patrijs. Dat is een vogel die behoefte heeft aan specifieke leefomstandigheden waardoor de biodiversiteit toeneemt als hij die leefomstandigheden ook krijgt. Om dat te bereiken is de medewerking nodig van boeren, natuurbeschermers, jagers en terreinbeheerders. En dat is volgens de betrokken organisaties in Altena goed gelukt.

Er is nu een grotere dichtheid van insecten, zoogdieren en vogels. Broedvogels als de groenling en het roodborstje doen het heel goed, maar van de patrijs was meer verwacht. De populatie is stabiel gebleven. Er zit in de polder onder Uppel nu een koppel van twaalf patrijzen. Nu het project gestopt is, worden de initiatieven onder de vlag van de Agrarische Natuurvereniging voortgezet. Momenteel is er in Altena 750 hectare aan agrarisch natuurbeheer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl