Bibliotheek CultuurPuntAltena: ‘Laat kinderen ook in de zomer doorlezen’

Foto: Archief
27 juli 2023, 10:55
Verlopen

ALTENA - Bibliotheek CultuurPuntAltena raadt kinderen die nog maar net hebben leren lezen aan om ook in de zomer door te lezen.

Het leesniveau gaat achteruit als er tijdens zo’n lange periode als de zomervakantie niet wordt gelezen, zeker bij kinderen die al wat moeite hebben met lezen. Om kinderen extra te stimuleren en een zomerdip te voorkomen, bestaat er het landelijke initiatief Vakantielezen. Ook de vestigingen van CultuurPuntAltena doen hieraan mee.

De activiteit bestaat uit een verhaal rondom Meral en Jop, een speurtocht door de bieb naar letters en het oplossen van puzzels. Als dat alles is gebeurd en zij een woord hebben gemaakt, kunnen ze bij de balie een boekje ophalen met daarin het afsluitende verhaal. Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen tijdens de openingstijden van CultuurPuntAltena binnenlopen en hoeven ook geen lid van de bibliotheek te zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl