Uitgezette steuren in Biesbosch lijken weer vertrokken

Foto: Pixabay
28 juli 2023, 10:58
Verlopen

REGIO - De uitgezette steuren in de Biesbosch bij Werkendam lijken weer te zijn vertrokken, volgens Sportvisserij Nederland.

Er zijn geen signalen van de steuren opgepikt in de Biesbosch tot 26 juni, maar ze werden wel gezien bij de uitgang naar de rivier de Amer. Opvallend genoeg zwommen achttien steuren al richting de rivier tussen 2 en 4 juni, wat eerder gebeurde dan verwacht.

Men dacht dat de steuren eerst wat langer in de Biesbosch zouden blijven alvorens naar zee te trekken. Sportvisserij Nederland vermoedt dat de steuren nu de rivier zullen volgen naar het Haringvliet of de haven van Rotterdam. Het najaar zal meer informatie bieden wanneer de zenders in het havengebied worden uitgelezen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl