Gemeente Altena scoort goede cijfers op gebied van brede welvaart

Foto: Pexels.com
5 augustus 2023, 14:43
Verlopen

ALTENA - Het CBS maakte deze week cijfers bekend over het geluksniveau van inwoners in Nederland.

Inwoners van de gemeente Altena scoren op de 34 beoordelingspunten relatief vaak hoog genoeg om bij de beste gemeenten van Nederland te horen. Het geluksniveau ofwel ‘brede welvaart’ van de inwoners van Altena ligt hoger dan gemiddeld in Noord-Brabant. Het CBS meet brede welvaart door niet alleen naar economische factoren, zoals werkloosheid en inkomen te kijken, maar ook naar ‘softe’ factoren. Hierbij valt te denken aan criminaliteit, de hoeveelheid groen in een gemeente en sociale samenhang. De gemeente Dalfsen in Overijssel eindigt het hoogst met 24,2 punten.

De gemeente Altena eindigt op een score van 19,2. Het landelijk gemiddelde is 16,5. De gemeente Altena scoort goed op het gebied van contact met vrienden, familie en buren, vertrouwen in de ander, vrijwilligerswerk, fijnstofuitstoot, gezondheid, werkloosheid, bruto arbeidsparticipatie en netto arbeidsparticipatie en geregistreerde misdrijven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl