Grote brand verwoest loods in Drongelen

Foto: Henri Verhagen
17 augustus 2023, 20:54
Verlopen

DRONGELEN - In Drongelen is donderdagavond een grote brand uitgebroken in een loods waar een boerderijwinkel en cateringbedrijf zaten. Veel brandweereenheden waren ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Bij de brand waren harde klappen te horen, vermoedelijk van exploderende gasflessen. De grote ruikpluimen waren voor een groot deel in Altena te zien. Naar verluidt is de brand vermoedelijk ontstaan in de keuken van de boerderijwinkel, gevestigd in een loods. De veiligheidsregio heeft bevestigd dat de loods vrijwel volledig verwoest is door de brand. Op dit moment zijn er geen meldingen van gewonden als gevolg van de brand.

De brandweer was grootschalig aanwezig en heeft een omvangrijk watertransport opgezet om water uit een nabijgelegen kanaal te halen voor de bluswerkzaamheden. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabijgelegen gebouwen. Direct naast het getroffen gebouw staat namelijk een andere loods en er is ook een woonhuis op het terrein aanwezig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl