Snelheidsmeterspaarpot voor Werkina

Foto: Archief
31 augustus 2023, 21:28
Verlopen

WERKENDAM - Op de Sportlaan in Werkendam komt een speciale snelheidsmeter te hangen.

Voor elke automobilist en vrachtwagenchauffeur die de meter onder de maximumsnelheid passeert, krijgt zwembad Werkina een klein geldbedrag. Dat geld willen de Vrienden van Werkina inzetten voor een moderniseringsslag van zwembad. Onder meer renovatie van de peuterbaden, meer zitplaatsen rondom het eerste bad, meer schaduwplaatsen, uitgebreidere horeca en een nieuwe glijbaan staan op het wensenlijstje. De Vrienden gingen op zoek naar sponsoren en organiseerden diverse acties om geld op te halen. Daarnaast dienden ze bij de gemeente Altena een aanvraag in om een ‘snelheidsmeterspaarpot’ op te hangen.

Al eerder hingen op andere plekken in Altena dergelijke meters. Daarmee wil de gemeente vooral aandacht vragen voor verkeersveiligheid op de betreffende locatie en goed gedrag in het verkeer belonen. Voor Werkina betekent dat er in de komende drie weken maximaal 1000 euro kan worden opgehaald.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl