Staatsbosbeheer niet blij met uitzetten otter in de Biesbosch

Foto: Archief
31 augustus 2023, 21:22
Verlopen

REGIO - Staatsbosbeheer is niet te spreken over de actie van Natuur- en Vogelwacht Biesbosch.

Die heeft naar nu blijkt in mei stiekem een vrouwelijke otter in het gebied uitgezet. Staatsbosbeheer is al jaren in gesprek over de otter en wilde de komst juist afwachten: het dier weet het gebied tenslotte zelf te vinden en dus is bijplaatsen niet noodzakelijk, aldus Staatsbosbeheer.

Volgens Rob Haan van de natuurorganisatie is de Biesbosch een uitstekend gebied voor meerdere otters dan enkel het ene mannetje dat het gebied tot nu toe gevonden heeft. Hij geeft toe dat een vrouwelijke otter er ook op natuurlijke manier wel was gekomen, maar ook dat het gebied lastig te bereiken is voor het diertje. Dat er geen toestemming is vanuit de overheid, de beheerder van het gebied, maakt Haan weinig uit. Stout gedrag, noemt hij het. Maar rijksbeleid is niet altijd goed beleid. Kijk maar naar de toeslagenaffaire en de gaswinning, is zijn verweer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl