Kosten MFA Almkerk vallen nu al hoger uit

Foto: Archief
4 september 2023, 19:56
Verlopen

ALTENA - Nog voor dat de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Almkerk is begonnen, vallen de bouwkosten al hoger uit.

Ging de gemeente tot nu toe uit dat sloop en nieuwbouw voor 15 miljoen euro moet lukken, nu wordt dat gesteld op 18 miljoen. De gemeenteraad wordt op 19 september gevraagd dit bedrag beschikbaar te stellen. Het college van burgemeester en wethouders waarschuwt daarbij dat de bouwkosten nog verder kunnen stijgen. Dat wordt pas echt duidelijk als het werk in januari wordt aanbesteed.

Het college gaat nog wel bekijken of door fiscale maatregelen de kosten omlaag kunnen. Ook bij de aanbesteding zal gevraagd worden te komen met bezuinigingsvoorstellen. De nieuwe accommodatie, dat Hart van Almkerk gaat heten, komt op de plaats van het huidige sport- en zalencentrum ’t Verlaat. De sloop daarvan begint volgende maand. Het nieuwe gebouw gaat ruimte bieden aan twee scholen, kinderopvang, een sportzaal, bibliotheek, een consultatiebureau van de GGD, een dorpshuis, logopedie en een psychologenpraktijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl