Middenweg Agro BV uit Andel wil huisvesting arbeidsmigranten uitbreiden

Foto: Pexels.com
10 september 2023, 17:10
Verlopen

ANDEL - Het Andelse bedrijf Middenweg Agro BV heeft bij de gemeente Altena een verzoek ingediend voor het bouwen van zes hectare aan kassen.

Bij de kassen wil het bedrijf ook huisvesting voor arbeidsmigranten realiseren. Dit levert veel commotie op. Het bedrijf kreeg al eerder een vergunning voor huisvesting voor 274 arbeidsmigranten. Ruim 900 personen maakten bezwaar tegen de te verlenen vergunning en ook de gemeenteraad leverde dit veel discussie op. Mede door deze vergunning besloot de gemeenteraad het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan te passen.

Het college heeft de gemeenteraad per brief op de hoogte gesteld van het plan van Middenweg Agro BV uit Andel. Het gaat nog niet om een concreet uitgewerkt plan. Voor het plan van het bedrijf moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Middenweg Agro wil daarom graag van het college weten of het daaraan wil meewerken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl