Geen nieuwe ontsluitingsweg energiefabriek Sleeuwijk

Foto: Archief
15 september 2023, 20:47
Verlopen

SLEEUWIJK - Een nieuwe ontsluitingsweg voor de energiefabriek Sleeuwijk blijkt niet nodig.

Dat heeft Waterschap Rivierenland omwonenden per brief laten weten. Bij de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk wordt rioolslib vergist. Dat biogas levert een bijdrage aan het energieneutraal werken van het waterschap in 2030.

Het slib wordt van verschillende zuiveringen in de regio naar de energiefabriek vervoerd. Daarom onderzocht het waterschap de noodzaak voor een nieuwe ontsluitingsweg. Maar met nieuwe technieken en investeringen lukt het om rioolslib in te dikken op de zuiveringen in het rivierengebied. Daardoor hoeft het waterschap minder slib te vervoeren, passen de vervoersbewegingen binnen de huidige vergunning en is een nieuwe ontsluitingsweg in Sleeuwijk niet nodig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl