‘Nieuwe vlam’ voor visarend-mannetje in de Biesbosch?

Foto: Archief
15 september 2023, 20:43
Verlopen

REGIO - Het visarend mannetje dat dit voorjaar zijn vaste partner niet meer zag verschijnen bij het nest in de Biesbosch lijkt een nieuwe partner te hebben gevonden.

De webcam gericht op het nest werd eerder dit jaar vroegtijdig uitgezet, omdat het vrouwtje niet verscheen en er dus weinig te zien was. Afgelopen jaren werden de kijkers getrakteerd op allerlei romantische verwikkelingen bij het visarendpaartje en kon men de ontwikkeling van de jonkies volgen. De twee vogels zorgden al acht jaar voor nakomelingen. Waarom het vrouwtje dit jaar niet is komen opdagen, is onduidelijk.

Boswachter Harm Blom deelt nu foto’s op social media van de nieuwe vlam van het mannetje. Volgens Blom wordt er duidelijk gewerkt aan een relatie. Voor jongen is het nu te laat in het seizoen, maar mogelijk dat volgend jaar de Biesbosch-visarenden weer gaan broeden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl