Doe mee aan de tweede Altena Poetry Slam

Foto: Archief
22 september 2023, 21:46
Verlopen

NIEUWENDIJK - Na de eerste succesvolle Altena Poetry Slam in Xinix houdt stichting Poëzie Land van Altena op 19 januari de tweede editie. Hou je van rap en gedichten, geef je dan op voor de Poetry Slam. De eerste Poetry Slam werd gewonnen door Romy van Dongen uit Waalwijk.

Bij een Poetry Slam draag je in drie minuten je favoriete, zelfgeschreven tekst aan het publiek voor. Zowel de inhoud als de voordracht van je tekst is daarbij belangrijk. Je treedt op met poëzie of proza. Een jury geeft commentaar samen met het applaus van het publiek. Uiteindelijk bepaalt het publiek, wie de beste Altena Poetry Slammer is. Om je goed voor te bereiden op de Poetry Slam worden komend najaar drie workshops gegeven in de Xinix te Nieuwendijk op 10 oktober, 14 november en 12 december. Op 9 januari is er een battle training in Xinix. De Poetry Slam is op vrijdagavond 19 januari, tijdens de avond treden een regionale band en artiest Annemarie Brijder op. Meedoen? Geef je op bij de Stichting Poëzie Land van Altena poezielandvanaltena@gmail.com

De stichting Poëzie Land van Altena heeft komend seizoen nog meer activiteiten op stapel staan. Zo doet ze mee aan de Uitmarkt in ’t Rondeel en het Schrijversfestival op 7 oktober in de Werf, ook daar wordt een workshop Poetry Slam gegeven. Op 16 november is in samenwerking met Vrienden Kasteel Dussen de dichter en schrijver Ellen Deckwitz uitgenodigd; tijdens deze avond treedt ook streekdichter Coen Willemsen op. De muziek is die avond van harpiste Carina Backhuijs.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl