Feestelijke start van wildpluktuin in Eethen

Foto: Aangeleverd
22 september 2023, 20:46
Verlopen

EETHEN - Inwoners van Eethen en omgeving kunnen zich verheugen op een nieuwe, groene toevoeging aan het dorp. Woensdag 20 september startte de aanleg van een wildpluktuin, een initiatief van Dorpsraad Eethen en buurtbewoners.

De pluktuin wordt gerealiseerd op het terrein naast de voormalige school De Hoek. De inrichting bestaat uit een variatie van fruit, kruiden, inheemse planten, bomen en struiken. Het wordt een levendige en bloeiende omgeving, zowel voor mensen als bijen, vlinders en andere insecten. De zitkuil in de tuin is straks toegankelijk voor iedereen, ongeacht iemands mobiliteit. Een groep van twaalf vrijwilligers heeft zich aan het project verbonden. Samen gaan ze aan de hand van een tuinplan aan de slag met verschillende taken. Lokale organisaties tonen ook hun enthousiasme en dragen bij door financiële ondersteuning, materialen en arbeid. Daarnaast kan het project rekenen op de steun van het Biesbosch Streekfonds. Woningcorporatie Bazalt Wonen heeft de grond tijdelijk ter beschikking gesteld, zolang er nog geen bouwplannen voor de grond bekend zijn.

Het werk is nog niet af. Sterker nog; het begint nu pas echt. Daarom doet Dorpsraad Eethen een oproep aan alle buurtbewoners die willen bijdragen aan dit buurtinitiatief: ‘Of u nu een uurtje per week kunt vrijmaken om te tuinieren, te helpen bij het planten of gewoon een praatje wilt maken. Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger, kunt u een e-mail sturen naar Corina van der Perk en Caroline Groener via pluktuin@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl