Biesbosch Boekenfeest in het Biesbosch Museum

Foto: Archief
2 oktober 2023, 21:41
Verlopen

WERKENDAM - Op zondag 15 oktober loopt het Biesbosch Boekenfeest in het Biesbosch Museum in Werkendam van stapel.

Naar aanleiding van de vele publicaties de laatste jaren hebben Annemarie de Stigter van het Biesbosch Museumeiland en Piet Hartman namens het Woerkums Literair Café besloten aandacht te schenken aan schrijvers en boeken. Neerlandicus Kees van Gammeren brengt een ode aan de markante Werkendammer Thomas Westerhout, overleden 6 maart 2022, en zijn tien boeken.

Van de Dordtse zijde doen mee schrijver Wim van Wijk, fotograaf Jacques van der Neut en Rob Haan van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Rijan van Leest, journalist van BN De Stem en AD Rivierenland, schreef over haar vissersdorp Moerdijk en belicht de huidige Biesbosch. Vanaf 1421 een avontuurlijk getijdenmoeras. Na 1970 een aangeharkt nationaal park met ongewilde exoten? Boeken waaronder collectors items zijn te bekijken en te koop voor een mooie prijs. Vanaf 15.00 uur voert Piet Hartman gesprekken met de deelnemers. De Chanting Lads verzorgen de muziek. Het Biesbosch Boekenfeest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl